Ketam Bertelur
Bahan-bahan:
2 ekor ketam yang agak besar dibuang kulit yang keras tu dan dibelah dua. 3 sudu sos tiram 3 sudu sos cili 3 sudu cili yang dah diblend 7 ulas bawang merah 1 ulas bawang putih yang agak besar sepotong halia sebiji telur garam sedikit gula sedikit minyak untuk menumis bawang besar
Cara memasak:
- Tumbuk cili, bawang putih, bawang merah dan halia tumiskan sehingga bangkit baunya
- Masukkan secawan air
- MAsukkan ketam, tutup kuali sehingga 10 minit
- Masukkan segala sos, gula dan garam secukup rasa
- Bila semua dah nampak macam sebati, masukkan telur yang dah dipukul,
- Kacau cepat-cepat supaya telur tak berketul.
panas2 skali dgn nasi putih..pehhhhhhh.jilat jari
Tiada ulasan:
Catat Ulasan